Motormeuk


Foto's: [Eicma] Zero Motorcycles nieuws 2016

Bron: http://www.zeromotorcycles.com

Zero introduceerde op de Eicma twee nieuwe motoren: de Zero DSR en de FXS waarmee het gamma van de Amerikanen groeit van vier naar zes motoren.

Voor de dual sport-rijder die op zoek is naar meer heeft Zero Motorcycles aandrijfkoppel en motorvermogen toegevoegd aan de DSR. Samengevat houdt dit in: 25% meer vermogen dan de DS (50 kW), 56% meer koppel dan de Zero DS (144 Nm), motorbesturing met 660 amp meer uitgangsvermogen, de Z-Force® 75-7R IPM-motor (Interior Permanent Magnet) produceert het aandrijfvermogen efficiënter en heeft een sneller werkende koelfunctie en verbeterde thermische eigenschappen.

De Zero FX heeft nu ook een straatgericht broertje die door Zero gedoopt is tot FXS. De FXS is niet alleen een FX met straatbanden. De vering van de FXS heeft een kortere veerweg en is steviger afgeveerd. Daarnaast is de supermoto voorzien van een krachtiger 'motorblok' aangedreven door accu's die 15% langer meegaat dan die op de FX. De accu's moeten ook makkelijker wisselbaar zijn. Met een extra accupakket is een dag knallen op het plaatselijke sm-circuit dus een stuk haalbaarder.
Delen

2 Reacties

Door scorp op woensdag 25 november 2015 om 14:12

Gebruikers afbeelding van scorp
geen toerenteller? :+
de jaren van kinderziekte schijnt er reeds uit te zijn,
kwestie van het publiek nog meekrijgen.

Door ZiggyBMW op donderdag 26 november 2015 om 11:57

Gebruikers afbeelding van ZiggyBMW
Mij krijgen ze nog niet mee, heb net even naar de actieradius gekeken van de DSR ;(
Dat in combinatie met een vanaf prijs van 16k euro :N
Zolang de actieradius ver onder de 200km blijft, de laadtijden (te) lang blijven en de prijs (te) hoog blijft ga ik niet om.
Voor 14k koop je een BMW F800GSA, houdt je nog geld over voor accessoires *O*

Reactie gewijzigd door ZiggyBMW op donderdag 26 november 2015 om 11:58© 2007-2019 Motormeuk - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 2

Cookies?Motormeuk maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.