Motormeuk


Nieuws: Ducati toont nieuwe Supersport S op Intermot

http://www.motormeuk.nl/download_file/6179/5c68cd3c90c10e2b70da72a54ba01d76/medium

Zoals al eerder bekend werd, kon Ducati het niet voorkomen dat er op diverse nieuwssites en fora een spy-shot van de nieuwe Ducati Supersport S te zien was. De foto’s waren uitgelekt nadat Ducati het nieuwe model toonde op de Ducati World Week.

Op de foto was duidelijk te zien dat de Supersport S een Trellis frame heeft, wat we al kennen van de Monster familie en de recente XDiavel. Opvallend is dat de Panigale styling gebruikt is voor de looks, maar schijn bedriegt: zo heeft het nieuwe model hogere clip-ons, een breder zadel en mogelijk een verstelbaar ruitje. Ducati wil hiermee duidelijk geen extreme hypersport neerzetten, maar meer een “comfort supersport”. Verder was er een Öhlins vork met Brembo remmen te zien.

Ducati maakt nu bekend dat de Supersport S vanaf 4 oktober de Intermot te Keulen te zien zal zijn.

Bovenstaande werd bevestigd in een exclusief interview met Project Product Manager Paolo Quattrino:

“Het 80% vernieuwde Hypermotard 939 blok is ontwikkeld om vooral uitermate soepel te zijn, want het gaat hier om een sportfiets waarbij de focus op straatgebruik ligt.” Quattrino voegt hier aan toe dat het 939 blok zoveel aangepast moest worden omdat het blok nu in een Trellis frame hangt, wat niet eerder het geval was. De nieuwe Ducati beschikt tevens over een compleet vernieuwd dashboard, dat compatible is met het Ducati multimedia systeem en het kuipwerk alsmede het uitlaatsysteem is compleet nieuw. “De Supersport willen wij niet in de Panigale familie plaatsen, omdat het een compleet nieuwe lijn is. Prestatie- en prijsgewijs zit hij voor de 959 Panigale.”, aldus de Project Product Manager. Verder wordt bevestigd dat de Supersport over ABS beschikt en 3 rider modes (Sport, Touring en Urban), welke gekoppeld zijn aan een 8-traps traction control. Het model is volgens Paolo allang geen concept meer, bevestigt door het feit dat hij vanaf 4 oktober op de Intermot te zien is.

Prijzen zullen tussen de 12- en 13.000 euro bedragen. De prijzen voor het S model zijn nog niet bekend. Naast dit nieuwe Supersport S model dat te zien was op de World Ducati Week, was er ook nog een limited edition van de 1299 Panigale S te bewonderen, de 1299 Panigale S Anniversario.

http://www.motormeuk.nl/download_file/6180/ef1c6b6b2286869379ecaf2e54cdbf0b/medium
Delen

2 Reacties

Door steveman op maandag 26 september 2016 om 12:49

Gebruikers afbeelding van steveman
Mooie fiets, ook wel een goed idee om een wat comfortabelere sportachtige fiets neer te zetten. Mijn rug vraagt op een supersport na ~45minuten een scheiding aan :S


trouwens ;)

Reactie gewijzigd door steveman op maandag 26 september 2016 om 18:22© 2007-2018 Motormeuk - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 2

Cookies?Motormeuk maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.