Motormeuk


Motormeuk.nl: Hoe werkt Motormeuk?

De inhoud van Motormeuk wordt gemaakt door de bezoekers. Hier vind je meer informatie over hoe je je eigen meuk toevoegt.

Maak een account aan
Als je meuk wilt toevoegen, reacties wilt geven of meuk wilt waarderen moet je een account hebben. Registreren kan hier. Daarna kun je hier inloggen.

Heb je al een account op Motor-Forum? Dat komt goed uit, want dan kun je direct inloggen op Motormeuk. Gebruik de nickname en wachtwoord die je ook op Motor-Forum gebruikt.

Hoe dump ik meuk?
Om meuk te dumpen kies je de optie "Meuk Dumpen" uit het menu of je klikt hier. Kies vervolgens het soort meuk dat je wilt dumpen.

Welke soorten meuk zijn er?
De volgende soorten meuk vind je op de site en kun je ook zelf dumpen:

  • Nieuws: Nieuwtjes of artikelen (zoals een motortest of raceverslag) die je op internet hebt gevonden.

  • Foto's: Mooie foto's gemaakt? Dump ze hier.

  • Filmpje: Als je een filmpje hebt gevonden op YouTube, Google Video, Filmpjes.nl of MSN Video, dan kun je het hier kwijt. Op dit moment is het nog niet mogelijk filmpjes te uploaden naar de Motormeuk servers. Binnenkort zal dit wel mogelijk zijn!


Hoe dump ik nieuws?
Onder "nieuws" verstaan we het laatste nieuws, maar ook artikelen zoals motortests, raceverslagen e.d.

Nieuws dumpen doe je zo: verzin allereerst een duidelijke titel en vul die in. Kies daarna de categorie waar je item het beste in past en vul kernwoorden ("tags") in. Deze kernwoorden maken het later veel makkelijker om te zoeken naar soortgelijke items.

Geef de snelkoppeling op naar het oorspronkelijke artikel op internet.

Bij het kopje "omschrijving" type je een kort en bondig verhaal, een samenvatting van het originele stuk. Het is dus zeker niet de bedoeling om het hele verhaal te kopiëren en plakken. Het hele verhaal kunnen andere bezoekers lezen door op de link te klikken, jouw verhaal is bedoeld om ze nieuwsgierig te maken.

Alles ingevuld en ok bevonden? Klik dan op "Toevoegen" en je meuk staat direct online!

Hoe dump ik foto's?
Mooie foto's gemaakt of gevonden? Je kunt ze kwijt op Motormeuk door ze hier te dumpen.

Kies allereerst een duidelijke titel, een categorie waar de foto's het beste in passen en goede kernwoorden ("tags").

Nu het belangrijkste: je gaat je foto’s uploaden naar de Motormeuk-server. Je foto's worden dus niet gelinkt naar een andere site maar komen daadwerkelijk op onze servers te staan. Wij zorgen dus ook voor de hosting!

Klik op de knop "browse" of "zoek" om de foto die je wilt gaan uploaden te zoeken op je eigen computer. Als je een foto geselecteerd hebt krijg je direct de mogelijkheid om nog een foto te uploaden (maximaal zes stuks). Per foto kun je een omschrijving meegeven, bijvoorbeeld om een bepaalde situatie duidelijker te maken. Dit is niet verplicht. Niks te melden? Dan gewoon leeg laten.

Let op: probeer geen foto’s van enkele megabytes te uploaden! Het is niet mogelijk per keer meer dan 5 megabyte in totaal te uploaden. Verklein je foto's indien nodig met bijvoorbeeld IrfanView (gratis te downloaden voor Windows).

Geef altijd een bronvermelding op! Als het je eigen foto's zijn, vermeld dit dan. Het is niet toegestaan foto's te uploaden waar copyright op rust dat je niet aan ons kunt overdragen.

In het omschrijving-veld kun je een verhaal aan de foto's toevoegen. Denk aan wat info over waar en hoe de foto's zijn genomen, wat er eigenlijk te zien is, etc.

Klik uiteindelijk op "toevoegen" om je item aan te maken. Het staat dan meteen online op de site.

Hoe dump ik een filmpje?
Momenteel is het nog niet mogelijk om filmpjes te uploaden naar onze servers. Binnenkort zal dit wel mogelijk zijn.

Tot die tijd kun je filmpjes linken die op YouTube, MSN Video, filmpjes.nl of Google Video staan. Wij adviseren om geen Google Video te gebruiken. Links naar filmpjes op Google Video werken helaas niet altijd goed hier op Motormeuk.

Filmpje gevonden? Dumpen maar! Voer allereerst een duidelijke titel, categorie en kernwoorden in.

Bij "Video snelkoppeling" geef je het adres op van het filmpje dat je wilt toevoegen. Kopieer en plak de link in dit veld (bijv. http://www.youtube.com/watch?v=yiGB5jbMbNc). Motormeuk zorgt er dan voor dat het filmpje automatisch netjes wordt weergegeven in je aangemaakte item. Het is dus kijkbaar op Motormeuk.

Geef tot slot een omschrijving van je item en druk op "toevoegen". Klaar is Kees!
Delen


© 2007-2019 Motormeuk - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motormeuk maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.