Motormeuk


Nieuws: Bmw komt met systeem voor links afslaan

Kwam dit artikel tegen op autoblog, en het is dan wel een systeem wat toegepast zal worden op auto's maar vind het wel motorwaardig omdat er toch vrij veel ongelukken gebeuren op deze manier. Waarbij automobilisten zomaar links afslaan en daarbij een motor scheppen.

Gegroet
Delen

2 Reacties

Door scorp op dinsdag 17 mei 2011 om 12:21

Gebruikers afbeelding van scorp
alleen voor motorrijders kan dat wel eens levens redden denk ik,
(foute inschatting snelheid door de automobilist)
maar geen enkele bmw-blikrijder die het op zijn kar wenst denk ik!

Door ichi op zaterdag 21 mei 2011 om 16:51

Gebruikers afbeelding van ichi
"Als de [blablabla] het idee heeft dat het onverantwoord is om linksaf te slaan en je snelheid ligt niet hoger dan 10 kilometer per uur dan is dat aanleiding genoeg voor de auto om in te grijpen"

right, dus het werkt alleen als je minder dan 11km/u rijdt..moet je in de auto es opletten hoe vaak je zó ontzettend langzaam linksaf slaat. Ja, als je een onoverzichtelijke uitrit uit rijdt, maar dan.. "terwijl de lasers een gebied van honderd meter voor de auto scannen op tegemoetkomend verkeer" ..heb je er nog niks aan!

NEXT!

"Er is geen waarschuwing vooraf, de auto wordt abrupt stilgezet om te voorkomen dat je te ver op de andere rijbaan komt. Door zelf de rem aan te raken wordt het systeem weer uitgeschakeld"

*zucht*
alle moderne bmw's hebben tegenwoordig zo'n HUD in het gezichtsveld..laat die dan met lichtjes en toeters en bellen aangeven dat er iets op je af komt op het moment dat jij linksaf wil slaan..van een systeem dat abrupt remt zonder waarschuwing schrik je je de tering en als je schrikt doe je rare dingen en kan er juist weer een hele hoop mis gaan! |(


© 2007-2018 Motormeuk - Powered by Motor-Forum.nl - Hosting by True - Served by Webserver 3

Cookies?Motormeuk maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.